Dolar 45,4288
Euro 53,3394
Altın 6.841,52
BİST 14.598,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 20°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 24°C

MSKÜ’lü genç yazarın kaleminden duygu dolu ilk eser

SALİHA NUR CEYHAN, YAŞANMIŞLIKLARINI VE HİSLERİNİ KALEME ALDIĞI ŞİİR KİTABIYLA EDEBİYAT DÜNYASINA “MERHABA” DEDİ.

14 Mayıs 2026 11:50
34
A+
A-

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Kozmetik Teknolojisi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan 19 yaşındaki Saliha Nur Ceyhan, yaşanmışlıklarını ve hislerini kaleme aldığı şiir kitabıyla edebiyat dünyasına “merhaba” dedi. Yazma sürecine bir kitap hedefiyle değil, duygularını dışa vurma ihtiyacıyla başladığını belirten Ceyhan, kısa sürede bu tutkusunu somut bir esere dönüştürdü.

Kitabın hazırlık sürecini anlatan Saliha Nur Ceyhan, duyguların geçiciliğine ve bu süreçteki öğrenme yolculuğuna dikkat çekerek, “Bu kitabı yazarken zihnimde bir kitap fikri yoktu. Sadece o an ne hissediyorsam onu kağıda döktüm. Mutluluk, mutsuzluk, acı, bunların hepsi gelip geçici. Ben bu duygularla zaman geçirmeyi ve onlardan beslenmeyi öğrendim. Sadece kendi yaşadıklarımı değil, çevremdeki insanların hikayelerini de kendim yaşamış gibi hissettim ve kağıda döktüm. İyi ki de bu yola girmişim, çok mutluyum” dedi.

Ceyhan, ilk eserinde yaşadıklarından ve duygularından esinlendiğini ifade ederek, “Bu kitap, aşk acısı ve bu acının içinde kayboluş süreci, acıyla baş etme ve duyguları kontrol altına almayı öğrenme evresi, yeniden ancak bu kez daha bilinçli ve kendini bilerek aşık olma evresi olmak üzere üç bölümden oluşuyor” dedi.

Kitabın son bölümündeki “kabulleniş” temasının bu yıl şekillendiğini belirten genç şair, “Üçüncü bölümdeki şiirlerin hepsini bu yıl yazdım. Hayatıma giren bir insan sayesinde hissettiğim duygular, daha bilinçli bir aşık olma evresini beraberinde getirdi. O hisler bu bölümü tamamlamamı sağladı” diyerek kitabın duygusal derinliğine vurgu yaptı.

İlk kitabı olduğu için heyecanlı ve “acemi” hissettiğini dile getiren Ceyhan, yazma serüvenine devam etmek istediğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.