Dolar 44,9220
Euro 52,7031
Altın 6.823,85
BİST 14.335,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 20°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
20°C
Parçalı Bulutlu
Sal 22°C
Çar 19°C
Per 15°C
Cum 16°C

Muğlaspor kendi evine dönmek istiyor

MUĞLASPOR BAŞKANI MENAF KIYANÇ

Muğlaspor kendi evine dönmek istiyor
23 Eylül 2025 14:10
372
A+
A-

Muğlaspor Başkanı Menaf Kıyanç, takımın son dönemdeki performansını, stadyumun durumu ve gelecek maçlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kıyanç, takımın aldığı galibiyetlerin, hedeflenen beklentinin bir sonucu olduğunu ve bu galibiyetlerin abartılmaması gerektiğini belirtti.

Sezona Ankara Spor ve Beykoz ile beraberlikle başlayan Muğlaspor, sonrasında Buca Spor, Eskişehir (kupa maçı) ve Kepezspor’u yenerek moral buldu. Başkan Kıyanç, bu galibiyetlerin moral açısından önemli olduğunu vurgularken, “İlk iki maçta iyi oynamamıza rağmen puan kaybetmek bizi üzmüştü. Ancak bu üç maçtaki galibiyet, takımın moral ve motivasyonu için önemliydi” dedi. Kıyanç, yine de, kurulan takım kadrosu ve beklentiler göz önüne alındığında, bu galibiyetlerin “olması gereken” olduğunu ve abartılmaması gerektiğini ekledi. Kıyanç, rakiplerin kendilerine göre daha zorlu takımlarla mücadele ettiğini belirterek, Muğlaspor’un bundan sonraki maçlarının daha belirleyici olacağını söyledi.

Stadyum krizinde son durum: “Herkes el ele vermiş durumda”

Muğlaspor’un kendi sahasında oynayamama sorunu devam ederken, Kıyanç stadyumdaki son durum hakkında da bilgi verdi. Stat çalışmaları için Vali, Vali yardımcısı, YİKOP Müdürü, Gençlik Spor İl Müdürü ve müteahhitin iş birliği içinde olduğunu belirtti. “Herkes iyi niyetli, herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor ama 5 Ekim’e çok az bir zaman kaldı,” diyen Kıyanç, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın da otopark alanına asfalt dökülmesi konusunda sürece dahil olduğunu ifade etti.

Muğla Atatürk Stadyumu’nun 5 Ekim’deki maça yetişememe ihtimaline karşı tedbir aldıklarını belirten Kıyanç, “5 Ekim’de Bodrumspor’un iç saha maçı olduğundan, 6 Ekim’deki Erbaa maçımızı Bodrum Şehir Stadı’nda oynamak için federasyona başvuruda bulunduk” dedi. Bu durumun, takımın sürekli deplasman oynaması nedeniyle maddi ve mental olarak yorucu olduğunu dile getiren Kıyanç, “Bodrum ne kadar yakın olursa olsun, takım kamp yapıyor, bir gün önce gidiyor. Bu, bizi ve takımı ciddi şekilde yoruyor” şeklinde konuştu.

Kıyanç, “Artık 5 Ekim’den sonraki maçı 6 Ekim’de oynadıktan sonra bir daha dış deplasmana gidecek bir psikolojiyi kaldırmak mümkün değil,” diyerek Muğla’da oynamanın önemini vurguladı. Son olarak, Muğlaspor’un 19 Ekim’deki maçını kendi sahası olan Atatürk Stadyumu’nda oynamayı hedeflediklerini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.