Dolar 45,1846
Euro 52,9954
Altın 6.703,28
BİST 14.442,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 9°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
9°C
Hafif Yağmurlu
Pts 12°C
Sal 17°C
Çar 21°C
Per 22°C

Fethiye’de yağlı güreş heyecanı

MUĞLA’NIN FETHİYE İLÇESİNDE DÜZENLENEN 4. MUSTAFA KİREMİTLİ YAĞLI GÜREŞLERİ’NDE BAŞPEHLİVANLIĞI FİNALDE İSMAİL BALABAN’I YENEN CENGİZHAN ŞİMŞEK KAZANIRKEN, GÜREŞ AĞALIĞINI 10 MİLYON 48 BİN LİRAYLA BATUHAN KİREMİTLİ ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ KEZ ALDI.

3 Mayıs 2026 19:45
23
A+
A-

Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 4. Mustafa Kiremitli Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı finalde İsmail Balaban’ı yenen Cengizhan Şimşek kazanırken, güreş ağalığını 10 milyon 48 bin lirayla Batuhan Kiremitli üst üste üçüncü kez aldı.

Fethiye Belediyesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Karaçulha Mahallesi’ndeki futbol sahasında düzenlenen organizasyona, 40’ı başpehlivan olmak üzere toplam 550 güreşçi katıldı. Gün boyu süren kıyasıya mücadelelerin ardından finalde İsmail Balaban ile karşılaşan Cengizhan Şimşek, rakibini mağlup ederek altın kemerin sahibi oldu. Yoğun ilgi gören güreşleri ayrıca çok sayıda protokol üyesi ve vatandaş tribünlerden takip etti. Organizasyon, hem sportif rekabeti hem de geleneksel değerleri bir araya getirerek Fethiye’de unutulmaz bir gün yaşattı.

Güreş ağalığı için yapılan açık artırmada ise dört isim yarıştı. 10 milyon 48 bin liralık teklifiyle Batuhan Kiremitli, üst üste üçüncü kez güreş ağası unvanını kazandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise organizasyonun bölgesel önemine vurgu yaparak, “Yağlı güreşler sadece bir spor değil, aynı zamanda kültürümüzün ve birlikteliğimizin güçlü bir simgesi. Bugün burada gördüğümüz tablo, Muğla’nın ve Fethiye’nin bu değerlere ne kadar sahip çıktığını gösteriyor. Bu organizasyonların artarak devam etmesi için destek vermeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.