Dolar 32,3218
Euro 35,0717
Altın 2.279,78
BİST 9.017,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 27°C
Az Bulutlu
Adana
27°C
Az Bulutlu
Cum 30°C
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 28°C

Chp Genel Başkan Yardımcısı Bodrum’daydı

Chp Genel Başkan Yardımcısı Bodrum’daydı
22 Ocak 2021 11:21
535
A+
A-

Bir dizi ziyaretler için Bodrum’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Enerji ve Alt Yapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Bodrum İlçe Başkanlığı ziyaretinin ardından Bodrum Belediyesi’ne gitti.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Akın’a, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ile yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri eşlik etti.

Bodrum Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyaret öncesinde Akın, belediye personelini selamlayarak kısa süreli sohbet etti.

AKIN: “ÇALIŞMALARINIZLA GURUR DUYUYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin çalışmalarının tüm Türkiye’ye örnek olduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı Akın,  “Bodrum’da da Milas’ta da gerçekleşen çok güzel çalışmalar var. Sizlere bu yüzden teşekkür ediyoruz. Genel Başkanımızın her fırsatta dile getirdiği gibi tüm belediye başkanlarımızla gurur duyuyoruz. Hele bu pandemi sürecinde insan üstü bir mücadele verdiniz. Maske dağıtımından ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye kadar hükümetin bazı yerlerde yapamadığını sizler araya girerek gerçekleşmesi için büyük bir çaba sarf ettiniz. Halka hizmet etmenin ne olduğunu 11 büyükşehirimiz ile diğer il ve ilçe belediyelerimizde görüyoruz. Oradaki projelerimizi, neler yaptıklarımızı anlatmak için mücadele vereceğiz. Örneğin Muğla genelinde Türkiye’ye örnek olacak takdirle karşılanacak, yapılan çok güzel çalışmalar var. Bu sebeple size ve ekibinize teşekkür ederiz. Bodrum için bu bölge için ve ülkemiz için biz ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Genel başkanımızın ikinci yüzyıla çağrı beyannamesinde neler yapmamız gerektiği belli. Onların üzerinde çalışıyoruz ve her fırsatta onları anlatıyoruz. Halka dokunan yerler belediyeler olduğu için o dokunmalar da hem partimize hem de memleketimize katkınız çok büyük. İnsanlar memnun ve mutlu. Belediye başkanlarımızın olduğu her yerde oylarımız artıyor genel olarak. Özellikle insanların ‘ben bu memlekete 40 yıldır vergi ödüyorum ama bir gün benim yanımda olmasını bekledim’ diyenlerin yanında oldunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz.” dedi.

Özellikle yeşil enerji konusunda dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Akın, yeşil mutakabat projesi çalışmalarında sona geldiklerini ve mutabakat hazırlandıktan sonra belediyeler ile paylaşacaklarını ve yenilebilir enerji kaynaklarının kullanımı konusunda her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

BAŞKAN ARAS:”CANLA BAŞLA MÜCADELE EDİYORUZ”

Bodrum’un  resmi nüfusunun 176 bin 500 olduğunu söyleyen Başkan Aras, şu anda 400-450 bin civarı nüfusla kışı geçirdiklerini ifade etti. Ciddi bir nüfus artışı olduğunu belirten Aras, “Bunun tabi olumsuz sonuçları da oldu. Salgınla birlikte buraya yerleşen insanların artış göstermesiyle, enerji, yol, su gibi temel ihtiyaçlarda sıkıntılar yaşanmaya başlandı. Daha önce yaz aylarında sadece 3-4 ay bu nüfusa hizmet veriyorduk ve belediye olarak personel istihdamımızı  ona göre sağlıyorduk. Geçici işçilerimizin görevleri de sona erdi.  Şimdi mevcut personelimiz canla başla çalışıyorlar sağ olsunlar, bir şekilde bu durumun üstesinden gelmeye çalışıyoruz” dedi.

Mevcut imar planlarında Bodrum’un yalnızca yüzde 13’ünün imara açık olduğunu söyleyen Başkan Aras, “Bu yüzde 13’ün şu anda yüzde 6’sı 7’si ancak yapılaşmış durumda. Eğer yüzde 13’ü yapılaşırsa biz Bodrum’da yaşayamayız. Onun için planlarla da ilgileniyor ve tekrar gözden geçirilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Kadim sorunlarımız var. Bunlardan en büyüğü alt yapı. Bodrum’da uzun yıllardır alt yapı ile ilgili hiçbir yatırım yapılmamış. Şimdi Büyükşehir belediyemiz ile uzlaşmacı bir birliktelikle yürüttüğümüz çalışmalar hemen başladı. Bu dönem Büyükşehir belediyemiz, Bodrum’a otogarımızdan tutun limanlara kadar, alt yapı ve üst yapı ile birlikte yaklaşık 650-700 milyon liralık yatırımlar yapıyor. Artık insanlar yavaş yavaş bunun faydasını görecek. Biz de kendi finansal imkanlarımız ve yeteneklerimiz doğrultusunda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bir taraftan su taşkınlarının çözümü ile ilgili çalışırken bir taraftan da üst yapıda eksik olan yol, peyzaj ve kaldırım çalışmalarımız var. Temizlik işlerimiz yeni ve modern katı atık toplama sistemlerimizle çalışıyor. Eskiden temizlik ile ilgili çok fazla şikayet alırken, şu anda bunların hepsini aştık. Yapacak daha çok işimiz var.” dedi.

BAŞKAN ARAS:”BU COĞRAFYANIN MÜREFFEH OLMASI GEREKİR”

Bodrum ve Milas gibi tarihiyle kültürüyle turizmiyle en medeni ve en zengin topraklarının çok daha müreffeh olması gerektiğini ifade eden Başkan Aras, “Sizlerin de desteğiyle geri dönüşüm, katı atık depolama, yağmur suyu değerlendirme ve GES gibi önemli projelerimizi hayata geçirebileceğimize inanıyorum. Bize çok iyi rehberlik edeceğinizi düşünüyorum. Sizle beraber ortak bir şekilde çalışırsak çok önemli bir adım atmış oluruz. Bizler çalışmaya hazırız, sizlerin de desteğiyle birçok şeyi birlikte başaracağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Belediyelerin çağın değişen anlayış ve ihtiyaçlarına göre farkındalık yaratacak yeni projelerle insanların karşısına çıkması gerektiğini söyleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Milas Bodrum kardeşliğinin yarattığı sinerjide sizlerin desteğine de ihtiyaç var. Çözüm bekleyen sorunlarımızı  ortak platformlarda çözebiliriz. Başkanımızla bir dönüşüm tesisi için ortak bir çalışmayı hayata geçirebiliriz. Sizden bu anlamda bize önderlik etmenizi rica ediyoruz.” diye konuştu.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.