Dolar 32,3759
Euro 35,0031
Altın 2.326,03
BİST 9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 31°C
Açık
Adana
31°C
Açık
Cts 31°C
Paz 29°C
Pts 29°C
Sal 26°C

Muğla’da aşı uygulaması başladı

Muğla’da aşı uygulaması başladı
14 Ocak 2021 20:14
606
A+
A-

Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan,  Muğla AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ile birlikte  Muğla’da aşı çalışmalarının başlaması vesilesiyle  MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanemizi ve Menteşe Devlet Hastanemizi ziyaret etti.

Milletvekili Gökcan; ziyaretle ilgili olarak yaptığı açıklamada; sağlık çalışanlarımıza yönelik aşı çalışmaları hakkında bilgi aldıklarını ve  bugüne kadar büyük bir özveri ve fedakarlıkla hizmet veren sağlık çalışanlarımıza teşekkür ettiklerini ifade etti.

Bütün dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan pandemi sürecini Hükümet olarak en iyi şekilde yönettiklerini belirten Milletvekili Gökcan; “Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın  yerinde ve zamanında aldığı tedbirlerle pandemiye karşı mücadelemiz kararlılıkla sürmektedirdedi.

Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan Muğla İl Sağlık Müdürü, MSKÜ  Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Menteşe Devlet Hastanesi Başhekimlerine de çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, incelemelerde bulundu.

Milletvekili Gökcan, ziyareti çerçevesinde;  sağlık çalışanlarına teşekkür belgesi de vererek şunları kaydetti:

Bilim kurulumuzun tavsiyeleri  doğrultusunda sağlık çalışanlarımızdan başlayarak, aşılama çalışmalarına  başlandı.

İlk aşamada Muğla’mızda kamuda görev yapan 7110 sağlık çalışanı unvan gözetmeksizin tüm çalışanlar hizmetli, güvenlik, TYP personeli dahil aşılanacaktır.

6578 Özel Sağlık Çalışanları; Özel Hastaneler, Tıp Merkezleri, Eczacılar, İşyeri Hekimleri, Muayenehanesi olan hekimler, Özel Diş Hekimleri  olmak üzere 13 bin 688 sağlık çalışanı aşılanmaya  bugün itibariyle başlandı.

Muğla’nın tüm ilçelerinde görev yapan sağlık personelinin aşılanması için yeterli aşı stoğumuz bulunmaktadır.

Birinci aşamada aşı uygulanacak gruplar içerisinde yer alan yaşlı bakımevlerinde, engelli rehabilitasyon merkezlerinde ve koruma evlerinde kalanlara ve hizmet sunanlara aşılama hizmeti sunulacaktır.  Tüm aşılama hizmetleri ücretsiz bir şekilde sağlanacaktır.

Vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığımız Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda aşılama önceliklerine göre; MHRS web, MHRS mobil, ALO 182 veya e-Nabız üzerinden veya doğrudan, kendisine en yakın sağlık kurumundan, Aile Sağlığı Merkezleri / Özel veya Kamu Hastanelerinden randevu alarak aşılanacaktır.

Vatandaşlarımız Bakanlık tarafından gerekli duyurular yapıldığında, E-nabız üzerinden veya 2023 e (AŞILA) metnini SMS atarak aşılama öncelikleri hakkında bilgi alabilirler.

Sıramız geldiğinde bizler de aşı olacağız. Tüm vatandaşlarımızı sırası geldiğinde aşı olmaya davet ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.