Dolar 32,3660
Euro 34,9560
Altın 2.325,42
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 30°C
Açık
Adana
30°C
Açık
Cts 31°C
Paz 30°C
Pts 29°C
Sal 26°C

Çok kapsamlı covid 19 denetimi gerçekleştirildi

Çok kapsamlı covid 19 denetimi gerçekleştirildi
11 Eylül 2020 13:21
665
A+
A-

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgenin ardından Bodrum genelinde de “Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosu ile denetimler gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Bodrum Kaymakamlığı Kovid-19 denetim kurulu ekibi Bodrum genelinde, mahalle muhtarlarının da katılımıyla başta yeme içme hizmeti veren işletmeler olmak üzere genel denetim gerçekleştirdi. Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Turizm Danışma Müdürlüğü ekipleri ile Bodrum Esnaf Sanatkarlar Odası ve Bodrum Ticaret Odası’ndan temsilcilerin katıldığı denetimlerde, işletme sahiplerine koronavirüs salgını kapsamında alınması gereken önlemler ve uyulması gereken kurallar konusunda uyarılarda bulunuldu. Bazı işletmelerde masa mesafeleri ölçülerek, girişlerde zorunlu olan ateş ölçer ve maske kullanımı kontrol edildi.

Denetimler kapsamında Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, toplu taşıma ve taksilere yönelik gerçekleşen denetime katıldı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde gerçekleşen denetimde minibüslerde yolcu sayısı ve maske kontrolü gerçekleştirildi. Taksilerinde kontrol edildiği denetleme sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz şunları söyledi;

“Emniyet, Jandarma, mahalle denetim ekipleri, sahil güvenlik birimleri, belediyemiz, özel denetim ekiplerimiz sürekli denetim yapıyor. Zaten denetim olayı süreklilik arz eden bir şey. Bugün yaptık, yarın bırakacağız diye bir şey değil. Sürekli yapıyoruz. Türkiye genelinde bugün ciddi bir denetim gerçekleştirildi. Bu kapsamda bizde denetimler yaptık. Amacımız vatandaşlarımızı uyarmak. Artık çok müsamahalı davranmıyoruz. Kurallara uymayanlara cezai işlem yapıyoruz.  Toplu taşıma araçlarını da denetledik. Ciddi takip içerisindeyiz. Ayakta yolcu taşınmasına, hijyen kurallarına uyulmamasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bugün olduğu gibi bu hastalık ortadan kalkana kadar bu denetimlere ciddiyetle devam edeceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.